Tisztelt Californiai Magyarság Szerkesztősége!

 

Kubicsek Sándor vagyok, a 60-as évek elején ismert Nevada együttes alapító tagja http://passzio.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=26592  és jelenleg a Classic Beat Band együttes vezetője http://classicbeatband.mindenkilapja.hu/

 

Mivel elkötelezett híve vagyok a 60-as évek „Nagy generáció” zenéjének, ezért egyesületi tagként aktívan én is dolgozom a budapesti MagyaRock Hírességek Csarnoka múzeum létrehozatalában.

Ezzel a kis összeállítással szeretném Önöknek röviden bemutatni elképzelésünket:

https://vimeo.com/61514551

 

Néhány szakmai vélemény a projektről:

Benkő László, Frenreisz Károly és B. Tóth László:

http://www.youtube.com/watch?v=Rf_AaUPTjAw&feature=youtu.be

Bródy János: http://vocaroo.com/i/s0Jl0swXE93S

Ungár István szaxofonművész: http://vocaroo.com/i/s1jGMNDboDNI

 

Véleményem szerint a hatvanas és hetvenes évek pop-rock kultúrája kiemelkedő jelentőségű volt a saját korában, de napjainkban is meghatározó jelentőséggel bír, hiszen ez a műfaj is a szellemi örökségünk része.

Egyesületünk ezért ennek a kultúrának megörökítését és átörökítését tűzte ki célul.

 

Több világhíres zenész is üdvözli ezt a kezdeményezést, pl. a legendás Bee Gees együttes egyik alapító tagja is.

 

Jelenleg a kiállítandó tárgyakat gyűjtjük, rendszerezzük és várjuk mindazok jelentkezését, akik szeretnének részt venni ennek az anyagnak a bővítésében és rendelkeznek olyan relikviákkal, melyeket – a tulajdonos nevének feltüntetésével - szívesen közszemlére bocsájtanának a MagyaRock Hírességek Csarnokában.

Ezért minden hétfőn, szerdán és pénteken 10-14 óra között inspekciót tartunk a RaM-ban. A 06-1-3986290 vonalas számunk ez idő alatt üzemel.

 

Többek között készítjük a "Rock bölcsője" című első fényképes zenekari almanach-ot is.

 

Számomra érthetetlen módon a médiák nem igazán adnak hírt a munkánkról, pedig nagy segítség lenne, hogy minél szélesebb körben tudomást szerezzenek rólunk, hogy a pincék mélyén és a padlásokon elfekvő relikviák mielőbb bekerüljenek a múzeumunkba.

Ezért is tisztelettel kérem támogató segítségét, hogy a munkánk nyilvánosságot kapjon, mert nagyon szeretnénk, ha ez a rock-múzeum mielőbb Budapest egyik látványossága lenne, ahol a jelenben a jövő számára is meg lehet majd tekinteni a „Nagy generáció” múltját.

 

A leendő kiállításunk a Radnóti Miklós Művelődési Központ MagyaRock Hírességek Csarnoka-ban (Budapest XIII. kerület Kárpát utca 23.) kapott helyet.

Néhány képet mellékelten csatoltam a munkánkról.

 

Bízom abban, hogy hamarosan sikerül megvalósítani a tervünket, jelenleg októberben tervezzük a nyitást.

 

Megköszönve levelemre fordított megtisztelő figyelmét, pozitív visszajelzésüket várva, további eredményes munkát kívánok Önnek és Munkatársainak!

 

Tisztelettel

Kubicsek Sándor

Mobil: 06-20/771-6706, 06-30/975-5718

T/Fax/Ü: 242-7888

skubicsek@digikabel.hu

 

A múltat a jelenen keresztül visszük át a jövőbe!