Nemzeti Választási Iroda

Elnök

Tisztelt Honfitársam!

Tisztelt Magyar Állampolgár!


Az Európai Parlament tagjainak magyarországi választásán a Magyarország határain belül, valamint az Európai Unió határain túl élő nagykorú magyar állampolgárok is szavazhatnak, így közösen alakíthatják az Unió és Magyarország, a magyar nemzet jövőjét.

Az Európai Parlament tagjainak választására 2019. május 26. napján kerül sor.

 1. Tájékoztatom, hogy Ön nem szerepel a magyar lakcímnyilvántartásban. A korábbi regisztrációja alapján az Európai Uniós választáson csak abban az esetben élhet választójogával, ha legkésőbb 2019. május 1-ig bejelenti az Európai Unió területén kívüli külföldi lakóhelyének címét. Ezt elektronikus formában a Nemzeti Választási Iroda honlapján (www.valasztas.hu) teheti meg.

  A regisztrációs kérelmében korábban megadta, hogy a szavazólapot milyen címre küldjük, vagy azt melyik külképviseleten vagy magyarországi település választási irodáján kívánja személyesen (meghatalmazott útján nem!) átvenni.

  Ha a következő választáson a korábbi kérelmében megadottól eltérő helyre kéri a szavazólapot, kérem, ezt jelezze a Nemzeti Választási Iroda részére! A lehetséges átvételi helyek listáját megtalálja a Nemzeti Választási Iroda honlapján (www.valasztas.hu).

  Ha a névjegyzékbe vétele óta eltelt időben megváltozott, vagy a jövőben megváltozik az értesítési címe, kérem adja meg az új értesítési címét a Nemzeti Választási Iroda részére! Az értesítési cím lehet postacím, e-mail cím vagy telefaxszám. Tájékoztatom, hogy a postacím nem feltétlenül azonos a lakcímmel. A postacím az a hely, amelyen a Nemzeti Választási Iroda elérheti Önt.

  A megváltozott adatokra vonatkozó bejelentését megteheti elektronikus formában a Nemzeti Választási Iroda honlapján (itt indítható a bejelentés), vagy az innen letölthető nyomtatványon megküldheti postai úton a Nemzeti Választási Iroda (Budapest, 1854 Hungary) postacímére.

 2. Felhívom figyelmét, hogy lehetősége van arra, hogy kérje felvételét a magyar lakcímnyilvántartásba. A bejelentés személyes intézésében a külképviseletek segítséget nyújtanak.

 3. Kérem, ha magyar állampolgárságú hozzátartozója elhalálozik, azt jelentse be a konzulátuson!

Tisztelettel:

Dr. Pálffy Ilona